Ένα παιχνίδι single player Third Person, Action, Sci-Fi με στοιχειά horror. Πίσω από το τιμόνι της ανάπτυξης του παιχνιδιού είναι ο δημιουργός των Dead Space, για αυτό και έχει τόσες ομοιότητες.

ΙΝΜΑΤΕ 521

Το The Callisto Protocol αφηγείται μια αινιγματική ιστορία για έναν πιλότο που βρίσκεται παγιδευμένος στη Black Iron Φυλακή ακριβώς τη στιγμή που συμβαίνει ένα θανατηφόρο ξέσπασμα, το οποίο μετατρέπει τους κρατούμενους σε τέρατα που μοιάζουν με ζόμπι. Είναι μια ιστορία επιβίωσης απέναντι στον απόλυτο τρόμο.

Για το gameplay ο χειρισμός στην αρχή θα σας φανεί δύσκολος και “ξένος”, καθώς για να κάνει κάποιος dodge θα πρέπει να πηγαίνει το L3 δεξιά και αριστερά ανάλογα από που θα πάει να σας χτυπήσει κάποιος εχθρός. Το σύστημα μάχης είναι κυρίως melee γιατί τα όπλα που έχει είναι 5-6 αλλά επειδή είναι παιχνίδι επιβίωσης δεν έχει πολλά πυρομαχικά.

 

Το παιχνίδι, έχει πολύ ωραία γραφικά με ικανοποιητική ιστορία και οι χαρακτήρες του παιχνιδιού είναι ηθοποιοί με αποτέλεσμα αυτό να δίνει άλλη αξία στο πόσο ρεαλιστικές είναι οι ερμηνείες τους σε σχέση με ένα απλό voice over.
Στο θέμα του χειρισμού θα πρέπει να του δώσετε χρόνο γιατί ειναι παράξενος μεχρι να συνηθίσετε τα mechanics. Μετά από λίγη ώρα θα δείτε ότι δεν είναι τόσο δύσκολο όσο λένε.

Το παιχνίδι δοκιμάστηκε σε PS5, δεν βρήκαμε κάποιο bug, τεχνικά ήταν άρτιο.

Ο παίκτης θα χρειαστεί περίπου 10 με 11 ώρες για να το τελειώσει, αλλά αν θελήσετε το 100% θα χρειαστείτε περίπου 16 ώρες.

Το Τhe Callisto Protocol δεν κάνει επανάσταση στην κατηγορία αλλά κλείνει το μάτι στο πώς πρέπει να είναι ένα καλό Sci-fi Horror game χωρίς πολλά-πολλά, με απλό linear story.

Αν είστε φαν του είδους και θέλετε να παίξετε κάτι μικρό σε διάρκεια επενδύστε τον χρόνο σας.