Το Resident evil 4 είναι ένα single player Action, Adventure με στοιχεία Ηorror. Η Capcom συνεχίζει την συνταγή των remakes μετά την τεράστια επιτυχία του Resident Evil 2 remake και του 3 αντίστοιχα.

Για εσάς που αναρωτιέστε, είναι η συνέχεια του 2 και του 3; Κατά κάποιο τρόπο ναι, γίνονται όμως μερικές αναφορές για τα γεγονότα του 2 αλλά δεν είναι απαραίτητο να έχετε παίξει τα προηγούμενα, καθώς η ιστορία του 4 δεν συνδέεται με κανένα από τα προηγούμενα 2.

Στο 4ο κεφάλαιο τις σειράς αναλαμβάνετε τον ρολό του Leon S. Kennedy, ενός αστυνομικού ο οποίος δουλεύει για την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε ένα απόρρητο πρόγραμμα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσλαμβάνει τον Leon για να βρει την κόρη του που έχει εξαφανιστεί, με την τελευταία τοποθεσία της να είναι σε ένα χωριό στην Ισπανία.

 

Ορισμός του remake και του Game of the Year

 

Tα γραφικά του είναι εξαιρετικά με την RE engine να δίνει μάθημα για σεμινάριο στο πώς πρέπει να φαίνεται ένα remake.

Οι μηχανισμοί και το σύστημα crafting λειτουργούν όπως ακριβώς και στα προηγούμενα 2 Resident Evil, έτσι θα σας είναι αρκετά οικείοι από το πρώτο κιόλας λεπτό που θα πιάσετε το χειριστήριο.

Η διαφορά με τα προηγούμενα 2 είναι ότι σε αυτό έχουν προσθέσει χρήματα μέσα στο παιχνίδι και έναν έμπορο, όπου με αυτά τα χρήματα μπορείτε να κάνετε upgrade τα όπλα σας ή να αγοράσετε διαφορά αντικείμενα (First Aid, σφαίρες κ.ά.) ή και να αγοράσετε καλυτέρα όπλα.

Σε κάποια σημεία θα βρείτε συμβόλαια με διάφορους στόχους που θα πρέπει να κάνετε. Λειτουργούν σαν δευτερεύουσες αποστολές, για όσους θέλετε να τα ολοκληρώσετε, το παιχνίδι θα σας ανταμείψει με σπάνια νομίσματα που μπορείτε να τα κάνετε ανταλλαγή στον έμπορο.

Το παιχνίδι δοκιμάστηκε και σε PS4 και σε PS5, δεν συναντήσαμε bugs ή frame drops, ήταν άρτιο ακόμη και στην προηγουμένη γενιά.

Θα χρειαστείτε περίπου 16 ώρες για να τελειώσετε το βασικό παιχνίδι και 5 ώρες για να τελειώσετε το DLC, αν όμως θέλετε το 100% θα χρειαστείτε περίπου 60 ώρες για το βασικό παιχνίδι και 11 ώρες για το DLC.

Το Resident Evil 4 Remake γράφεται με χρυσά γράμματα στην ιστορία των καλυτέρων Remake όλων τον εποχών, όσοι είστε φαν του είδους καταλαβαίνετε τι εννοώ. Από την άλλη, αν δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ με κάποιο Resident Evil ίσως είναι η κατάλληλη ευκαιρία να δοκιμάσετε αυτό το διαμάντι.

 

Μερικά λογία για το DLC Separate Ways

Στο Separate Ways θα ακολουθήσετε την ιστορία τις Ada Wong, τις περιπέτειες που χρειάστηκε να περάσει για να φτάσει στο τέλος της αποστολής της.

Μέσα από το DLC θα σας λυθούν και μερικές απορίες για κάποιο πρόσωπο του παιχνιδιού.