Το Lies Of P είναι ένα Action, RPG souls like παιχνίδι γραμμένο στο γνωστό παραμύθι του Πινόκιο από τον Pablo Collodi.

Ο παίκτης αναλαμβάνει τον ρολό μιας μαριονέτας που προσπαθεί να βρει τον δημιουργό του τον Geppetto.

Ξυπνάει από μια μυστηριώδη φωνή που τον καθοδηγεί στην μαστιζόμενη πόλη Krat - ένα κάποτε ζωντανό μέρος που έχει δηλητηριαστεί από την τρέλα και τη δίψα για αίμα.

Το Lies of P λειτουργεί  με ένα έξυπνο σύστημα διαλόγων όπου ανάλογα την απάντηση που δίνει ο παίκτης (αλήθεια ή ψέματα) αλλάζει την ροή του παιχνιδιού. Σε αντίθεση με το κλασικό παραμύθι,  Όσα περισσότερα ψέματα λέει τόσο πιο ανθρώπινος γίνεται.

Ενδιαφέρον έχει ο μηχανισμός του παιχνιδιού

(ρομποτικό χέρι) με το οποίο ο παίκτης

μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορα

αντικείμενα που βρίσκει.

Στα θετικά του LIES OF P, η πόλη Krat, θυμίζει αρκετά την Yharnam του Βloodborne χωρίς να είναι τόσο σκοτεινή και η μουσική του είναι πραγματικά φανταστική.

Στα αρνητικά, συνάντησα μερικά bugs (πρώτες μέρες κυκλοφορίας) όπως να σε χτυπάνε μέσα από τοίχο η, κάποια visuals να μην φαίνονται καθώς και μερικοί διάλογοι δεν ήταν συγχρονισμένοι.

Το παιχνίδι το παίξαμε σε PS4.

Στα updates που έχουν μπει μέχρι σήμερα έχουν διορθωθεί όλα τα παραπάνω bugs, δεν θα συναντήσετε κάτι που θα χαλάσει την εμπειρία σας

Όπως όλα τα soulslike παιχνίδια έτσι και αυτό έχει 3 τρόπους για να τελειώσει και αναλογα από τα ψέματα η τις αλήθειες που θα πείτε, θα δείτε και το αντίστοιχο τέλος. Θα χρειαστείτε περίπου 30 με 35 ώρες για να τελειώσετε το βασικό παιχνίδι αλλά αν θέλετε να το δείτε στο 100% θα χρειαστείτε περίπου 60 ώρες.

Όσοι είστε φαν του είδους επενδύστε άφοβα, από την άλλη αν δεν είστε φαν του είδους και θέλετε να το δοκιμάσετε είναι πιο εύκολο σε σχέση με τα soulsborne της FromSoftware κατά την άποψη μου είναι από τα διαμαντάκια του 2023.